ΥΑΛΟΤΕΧΝΕΙΟΝ TARRHA

Το Υαλοτεχνείον Tarrha είναι πρότυπη μονάδα κατασκευής χειροποίητου κρύσταλλου και βρίσκεται στα Ανώγεια Μυλοποτάμου στην Κρήτη.

Η εργασία αρχίζει από τον σχεδιασμό των προϊόντων και συνεχίζεται με την διαδικασία κατασκευής, δηλαδή το λιώσιμο της πρώτης ύλης και της μεταβολής της από άμορφη μάζα σε αντικείμενο τέχνης.

Πηγή έμπνευσής μας είναι τα στοιχεία της φύσης όπως η πέτρα, το ξύλο, το νερό και τα κοχύλια τα οποία δανείζουν ποιότητές τους στο κρύσταλλο δίνοντάς του ιδιαίτερο χαρακτήρα. Οι απλές γραμμές, οι υφές και τα ζωντανά χρώματα είναι χαρακτηριστικά των προϊόντων μας τα οποία φέρουν χαραγμένο το όνομα του εργαστηρίου και την χρονολογία κατασκευής τους.

Τα προϊόντα που παράγονται είναι γυάλινα μοναδικά αντικείμενα τέχνης, φυσητά καλλιτεχνικά και χρηστικά κομμάτια καθώς και υαλοπίνακες για αρχιτεκτονικούς χώρους.

Το αποκλειστικό design και η άριστη ποιότητα των προϊόντων είναι ο κύριος στόχος του εργαστηρίου, τα οποία στην συνέχεια προωθούνται σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.